Alapszakok

Alapszakok

Az üzleti életet átfogó szaktudásra van szükséged, ezért minden alapszakunkon valamennyi fontosabb gazdálkodási terület (pénzügyeket, marketinget, menedzsmentet stb.) alapjait elsajátítod.

Négy gazdasági alapszak és a speciális műszaki menedzser alapszak közül választhatod ki az indulásnál, hogy mi felel meg leginkább az elképzeléseidnek:

Válts szakot egy vagy két év után! 

Ha ezt érzed a legcélszerűbbnek. E négy alapszak első tanévei számos közös részt tartalmaznak, hogy könnyedén válthass szakot, ha egy másik jobban megtetszik. Középiskolás tanulmányaid során valószínűleg alig tanultál gazdasági ismereteket, ezért nem biztos, hogy már most tudod, hogy mi lenne a számodra ideális irány. Nálunk kapsz időt arra, hogy az alapvető üzleti területek megismerése után könnyedén módosíts az elképzeléseden. Ez más intézményekben csak sokkal több áldozat árán és gyakran jelentős költségek mellett tehetnéd meg. 

Párhuzamosan magyar és angol – váltogasd a képzés nyelvét! 

Bár sem a felvételihez, sem a tanulmányokhoz nem követelmény az angol nyelvtudás, azaz minden tantárgy magyar nyelven is teljesíthető, alapképzési programunk országosan is egyedülálló sajátossága az erős angol nyelvi orientáció. 

A nemzetközi gazdálkodás, valamint a pénzügy és számvitel alapszakok teljesen angol nyelven is futnak. Vagyis nem csak magyarul, hanem angolul is hallgathatod mindegyik tantárgyat, amelyeket így nem magyar anyanyelvűek is választhatják. A gazdálkodási és menedzsment, valamint a kereskedelem és marketing alapszakokon is több mint 25 tantárgy esetében választhatsz az angol és a magyar nyelvű előadások, illetve vizsgák között. Ilyen lehetőséget máshol aligha találsz, ráadásul mindezt külön költségek nélkül kapod!

Az a célunk, hogy közép- vagy felsőfokú angol nyelvtudásod céltudatosan fejleszd tovább, vágj bele félévenként legalább egy-két tantárgy angol nyelvű hallgatásába, és ezzel vedd rá magad az angol nyelv folyamatos gyakorlására, hogy a későbbiekben külföldi tanulmányaid során vagy a munkahelyeden is hasznát vehesd.

Kiegyensúlyoztuk az időbeosztásod!

Odafigyelünk a félévek során jelentkező terheléseid kiegyensúlyozására. A kötelezően látogatandó foglalkozásokat egyenletesen osztjuk el. A félévközi számonkéréseket (az ún. zárthelyi dolgozatokat) pedig úgy időzítjük, hogy előtte elegendő időd jusson a felkészülésre.

Csak itt, csak neked!

A tantárgyakat – szabad választásod szerint – lehet a félév közben is teljesíteni, de a vizsgaidőszakban is több vizsgalehetőséged van a sikeres félévzárásra. 

Egy-egy félév percre pontos időbeosztását előre elérheted, az angol és magyar nyelvű kurzusok szabad választhatósága miatt pedig számos szemináriumi csoport közül döntheted el, hogy melyikre jársz.

Ilyen átgondolt és rugalmas időbeosztású képzést aligha találsz máshol!

Kiemelt területek

Vannak olyan speciális területek is, amelyek ismerete nélkül nem válhatsz magabiztos szakemberré. Ehhez nálunk a következő képzési fókuszokat kapod:

  • üzleti kommunikáció, hogy meggyőzz másokat;
  • üzleti jog, hogy elkerüld a jogi csapdákat;
  • társadalomtudományi rokonterületek, hogy hozzá tudj szólni a világ dolgaihoz;
  • projektfeladatok, hogy csinálni is tudd.

Válts a mesterszakoknál! 

A következő választásra, esetleges irányváltásra a mesterszakoknál nyílik lehetőséged: hat mesterszak számos specializációja közül döntheted el, hogy melyiket akarod, és ezekre bármelyik alapszakunkról továbbléphetsz. 


Keresd kiadványainkat személyesen, és lapozz bele magazinunkba!

Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!
Kövess minket az Instagramon!

Elérhetőségeink:
info@gti.elte.hu ; titkarsag@gti.elte.hu
+36 30 243 7119

E tájékoztató csak a fontosabbnak tartott feltételekre terjed ki, végleges és részletes tájékoztatást az Oktatási Hivatal felvi.hu webes felületén, valamint a gti.elte.hu honlapon keresztül adunk. Az ELTE a változtatás jogát fenntartja.