Az Intézetről

Az Intézetről

Intézetről

Idén 100 éve, hogy az ELTE Budapesti Tudományegyetem nevű elődjén, Magyarországon elsőként létrejött egy igazi közgazdaságtudományi kar, amelynek egyik utódja az ELTE mai Gazdálkodástudományi Intézete (GTI). Az ELTE ma már ismét a gazdasági képzés meghatározó intézménye.

A GTI az ELTE önálló karának tekinthető. Doktori iskolával rendelkezik, mind a hat mesterszakja piacvezető, négy alapszakján pedig az ország egyik legkiválóbb hallgatósága tanul magyar és angol nyelven.

Oktatóink nagyobb része egyetemi professzor és docens, és a kiemelkedő akadémiai háttér mellett modern, hallgatóbarát környezetben tanulhatnak nálunk diákjaink.

Az ELTE egészének országos és nemzetközi elismertsége mellett az ELTE GTI-t a gazdaságtudományi területen jegyzik a legmagasabb szinteken. Legnagyobb büszkeségünk, hogy Magyarországon minket választ a legtöbb már diplomás hallgató: a GTI a legnagyobb hazai mesterképző kar, idén 1500-an szerettek volna hozzánk bejutni első helyen. Azaz a már jelentős felsőoktatási, szakmai és munkaerőpiaci tapasztalattal rendelkezők minket választanak a legnagyobb létszámban.

A HVG Diploma 2021 szerint „az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete vált az utóbbi három év sikertörténetévé”. A HVG alapszakos hallgatói kiválósági rangsorában az ELTE GTI a 158 karból álló teljes hazai mezőnyben a második. Amennyiben az itt futó négy szakot tekintjük, a fej fej mellett a két legsikeresebb egyike vagyunk, azaz kétség sem fér hozzá, hogy az ELTE GTI az egyik legjobb alapképzési hely is.

Ezen az úton megyünk tovább. Vezető mesterképzésinket idén még tovább fejlesztettük. Bár alapszakjainkra idén csak 400 pont feletti pontszámmal lehetett bejutni, a hallgatókat állami ösztöndíjjal, nyugodt és kiegyensúlyozott képzéssel, valamint angol és magyar oktatási nyelvek ingyenes kombinálhatóságával várjuk.

intézetigazgató

Dr. Ormos Mihály
egyetemi tanár
Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 7.
E-mail: ormos@gti.elte.hu

intézetigazgató-helyettesek

Dr. Andor György
tanszékvezető egyetemi tanár
Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 7.
E-mail: andor@gti.elte.hu

Dr. Margitay Tihamér
tanszékvezető egyetemi tanár
Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 7.
E-mail: margitay@gti.elte.hu