1080 új hallgató kezdi meg ősszel az ELTE GTI-n üzleti-gazdaságtani tanulmányait

2019.07.26.
1080 új hallgató kezdi meg ősszel az ELTE GTI-n üzleti-gazdaságtani tanulmányait
Az Eötvös Loránd Tudományegyetemre 2019 szeptemberében rekordszámú gólyát várnak: az ország legnépszerűbb felsőoktatási intézményében a tavalyi évhez viszonyítva 400-zal több, összesen 10170 elsőéves kezdheti meg tanulmányait szeptemberben – adta hírül az ELTE központi oldala. A sikerben komoly szerepet játszott a Gazdaságtudományi Intézet, ahol az általános felvételi eljárásban felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest 484-gyel nőtt, s ezzel elérte az 1080-at.

Ormos Mihály, a Gazdálkodástudományi Intézet (GTI) igazgatója elégedett az idei felvételi eredményekkel: „Úgy gondolom, két év következetes, a minőségre, az oktatási innovációkra, a képzési kínálat folyamatos fejlesztésére építkező munkája kezd most beérni. Az, hogy az alapszakos képzéseinkre jelentkező hallgatók száma megduplázódott, a mesterszakos képzéseink iránti érdeklődés pedig az ország második legnagyobb gazdasági MSc-képzőhelyévé tette az ELTE-t, önmagában is nagy öröm számunkra. Különösen, hogy ezt az eredményt magas felvételi pontszámok mellett sikerült elérnünk: a bejutási átlagpontszám 410-420 feletti. Intézetünk ezzel is a legjobb gazdasági képzőhelyek élvonalában foglal helyet.”

Az ELTE GTI – több hazai egyetemtől eltérően – nem hirdet meg „külön” angol nyelvű alapszakokat. „A mi alapszakjaink eleve kétnyelvűek, rugalmas lehetőséget biztosítva a hallgatóknak a nyelvek közötti váltásra” – mondja Margitay Tihamér, az Intézet igazgatóhelyettese. „Úgy tapasztaltuk, ez, s az ugyancsak a hallgatói igényekhez szabott oktatási és vizsgarendszer igen népszerű a hallgatók körében – sokan épp ezért választottak minket. Ezen az úton kívánunk járni a jövőben is.”

Mint Andor Györgytől, az Intézet másik igazgatóhelyettesétől megtudtuk, a GTI intenzíven készül az új hallgatók fogadására. „A legtöbb kérdés most a beiratkozással kapcsolatosan érkezik. Egy előzetes tájékoztatót Intézetünk honlapján már közzétettünk, ám rövidesen minden felvett hallgatónk elektronikus levélben kap értesítést a tennivalókról. Képzéseink helyszíne továbbra is az ELTE patinás, Trefort-kerti kampusza marad. Tanulmányi Hivatalunkat a Szép utca 2. földszintjén találják meg az érdeklődők, akik a beiratkozással kapcsolatos kérdéseiket a th@gti.elte.hu e-mail címre írt levélben is feltehetik. A mai napon került meghirdetésre a GTI idei Gólyatábora – minden új hallgatónkat arra bátorítok, vegyen részt rajta, legyen részese egyetemi évei első közösségi élményének!”