19 gazdasági alap- és mesterszakkal robban be az ELTE 2018-ban

2018.01.05.
19 gazdasági alap- és mesterszakkal robban be az ELTE 2018-ban
Az ELTE jelentős képzésfejlesztési programot kezdett a gazdaságtudományi képzési területen, amely 2018 szeptemberétől már tízféle alapszak, kilencféle mesterszak, továbbá négyféle felsőoktatási szakképzés indítását jelenti az ELTE budapesti és szombathelyi képzési központjaiban. Sőt, a határterületi műszaki menedzser alapszak már Budapesten is megjelenik.

Újdonság, hogy a hat budapesti gazdasági alapszak közül az alkalmazott közgazdaságtan és a nemzetközi gazdálkodás szakok magyar és angol nyelven is indulnak. A nemzetközi gazdálkodás alapszakon a két nyelv tetszőlegesen kombinálható. Ezek mellett már Budapesten is fut a három meghatározó üzleti alapszak: a gazdálkodási és menedzsment, a pénzügy és számvitel, valamint a kereskedelem és marketing. Állami finanszírozású és önköltséges formában is elérhetőek ezek a nappali munkarendű képzések.

A tavalyi évben már jelentős növekedést mutató szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) a gazdálkodási és menedzsment, valamint a kereskedelem és marketing szakokat felsőoktatási szakképzés és alapszak formában, valamint nappali és levelezős munkarendekben, állami és önköltséges formában is meghirdette.

Budapesten kilencféle gazdasági mesterszak indul: három üzleti jellegű szak, a vezetés és szervezés, a pénzügy, valamint a számvitel mesterszakok, nappali és részidős formában is. Az exkluzív ELTE MBA mesterszak csak részidős változatban fut. Az elméleti közgazdaságtan területet a nappali közgazdasági elemző mesterszak, míg a pénzügyi közgazdaságtan világát a szintén nappali biztosítási és pénzügyi matematika mesterszak képviseli. Az öt nappali és a négy részidős változatú mesterszak, állami finanszírozású és önköltséges formában is elérhető.

műszaki menedzser alapszak, amely gazdasági határterületi képzés, újdonságként Budapesten és Szombathelyen is indul, alapvetően állami támogatású hallgatósággal. Ezekre az ELTE Informatikai Kar felvi.hu felületén lehet jelentkezni.

A gazdaságtudományi képzésekre általában a Társadalomtudományi Kar felvi.hu felületén keresztül lehet jelentkezni, bár a képzések többsége az ELTE Gazdálkodástudományi Intézethez tartozik. Egyetlen kivétel a biztosítási és pénzügyi matematika, ezt az ELTE Természettudományi Karánál lehet elérni. A budapesti nemzetközi gazdálkodás, valamint pénzügy és számvitel alapszakok, továbbá a vezetés és szervezés, pénzügy, számvitelMBA mesterszakok csak 2018. január 31-től érhetők el a felvi.hu-n (a Társadalomtudományi Kar alatt).

További tájékoztatás e karok weboldalain, illetve a gti.elte.hu, valamint a sek.elte.hu oldalakon található.