A GTI elindította a félévet a bulik terén is!

2018.09.24.
A GTI elindította a félévet a bulik terén is!
2018. szeptember 19-én a Könyvtár Klub és TreffOrt Kert a Gazdálkodástudományi Intézet hallgatóitól volt színes és hangos. A „Welcome to GTI” bulin DJ PlattenZ gondoskodott a kötelező Rumadai, YMCA és Rock'N'Roll Queen ellátásról, ebből fakadóan elkerülhetetlen volt a zseniális, ingyiribingyiri hangulat maximális kipörgetése!

A rendezvényen együtt lazítottak a hétköznapok pórázán a Hallgatói Önkormányzat tagjai, az őrspárok (avagy csapatkapitányok) és a most kezdett hallgatók. Gólyatánc, skandálás, csocsózás, sörözés; minden megvolt, ami egy igazi félévindító bulihoz kell. A résztvevők pedig tartották magukat az este egyik jelmondatához, miszerint is „you and I, we're gonna party 'til the light!”

Party-interjúk

Dézsi Viktória, nemzetközi gazdálkodás

Honnan hallottál az ELTE GTI-ről?
Egy Facebook-hirdetésben láttam, hogy indul az intézet.

Mi győzött meg, hogy ide jelentkezz?
Alapjáraton az ELTE-re akartam jönni, és ez a szak tetszett meg legjobban.

Eddig hogy tetszik a képzés?
Nagyon tetszik, már kiderült számomra, hogy tényleg ezzel szeretnék foglalkozni. Igazából azt kaptam, amire számítottam.

Milyen a közösségi élet?
Nagyon jó. Már a BTK-sok sem utálnak minket azért, mert GTI-sek vagyunk, szóval teljesen szuper!

Milyen az oktatói gárda?
Ami nagyon jó, hogy interaktívak az órák és nagyon részletesen elmagyarázzák a dolgokat. Megkérdezik tőlünk, hogy mi érdekel minket, és tehetünk fel kérdéseket is.

Milyen volt a gólyatábor?
Elég jó volt. A NEMAZALÁNYon kicsit kivoltam, hogy ott sikoltozott a mikrofonba, de Pixa például nagyon jó volt.

Major Ákos, nemzetközi gazdálkodás

Honnan hallottál az ELTE GTI-ről?
Egy Facebook-hirdetés nyomán találtam meg a GTI-t.

Mi győzött meg, hogy ide jelentkezz?
Én nem hittem, hogy ide bekerülök, szóval nagyon pozitív csalódás volt az egész.

Eddig hogy tetszik a képzés?
Nekem is nagyon-nagyon jó, imádok ELTE-s lenni.

Milyen az oktatói gárda?
Csak egyet tudok érteni Viktóriával, nagyon jók a tanárok! Az a legjobb, hogy mindent felraknak a netre, és így könnyen el tudjuk érni az anyagokat.

Milyen volt a gólyatábor?
Imádtam! A Szeresd a Testem Bébi volt a legjobb!

Gábor Galvácsy, kereskedelem és marketing

Honnan hallottál az ELTE GTI-ről?
Én az ELTE-n már lehúztam 3 évet az ÁJK-n, és elérkeztem ahhoz a ponthoz, hogy vagy most végig csinálom ezt, vagy valószínűleg soha. Úgyhogy beadtam a Corvinusra és a BGE-re a jelentkezésemet, aztán a jelentkezés utolsó napján láttam meg Facebookon, hogy az ELTE-n is indul. Az egy nagy plusz, hogy lehet angolul is felvenni a tárgyakat. Végül az ELTE-t írtam be az első helyre.

Mi győzött meg, hogy ide jelentkezz?
Az nagyon sokat nyomott a latba, hogy ELTE. Tudtam, hogy itt milyen a színvonal. Úgy tapasztaltam, hogy komolyan veszik a képzéseket.

Eddig hogy tetszik a képzés?
Nagyon hallgatóbarát, nagyon figyelnek arra, hogy mi mit szeretnénk. Nincs például versenyjelentkezés a tárgyakra, vannak próbaórarendek, ez nagyon szimpatikus. Tök jó, hogy lehet bizonyos tárgyakat angolul, bizonyos tárgyakat pedig magyarul felvenni. Nagyon szimpatikusak az órák, a tanároknál is azt érzem, hogy tényleg az a céljuk, hogy a hallgatók jól teljesítsenek, hogy átvegyék és megértsék az anyagot. Illetve, ha addig jól teljesítek, decembertől februárig elmehetek szünetre, ami zseniális.

Milyen a közösségi élet?
Elég vegyes. Mindenki jött valahonnan, mindenkinek van egy érdeklődési köre, mindenki tartozik valahová, és én azt látom, hogy mindenki megtalálja a maga társaságát.

Milyen volt a gólyatábor?
Jó volt. Az, hogy több karral is együtt voltunk, biztosított egy tömeget meg egy party-hangulatot az egésznek. Én az elején nem akartam menni gólyatáborba, picit féltem tőle, hogy ennyi idegennel leszek együtt, de végül tök jól éreztem magam. A végén már táncoltam és limbóbajnokságon is részt vettem, amit nem gondoltam volna magamról!

Jaczkó Gergő, vállalati vezetés és szervezés

Eddig hogy tetszik a képzés?
Ahogy a tanárok is ígérték, az órarend rendkívül rugalmas, alkalmas arra, hogy az ember akár egy teljes állás mellett is végezze a képzést. Az oktatással a világon semmi problémám nincsen, a tanárok érthető és rendkívül változatos, értelmezhető módon adják át a tananyagot. Az előadásokon látszik, hogy habár az intézet még új, az oktatók nagyon tapasztaltak. Ami furcsa nekem, hogy van pár dolog a tananyagból, ami már megvolt nekem az alapszakról, de ezek legalább emlékeztettek, hogy kicsit fel kell frissíteni a tudásomat.

Milyen volt a gólyatábor?
Ha emlékeztek rá, akkor azt mondtam, hogy nem fogok csalódni, sem a szervezőkben, sem a táborban magában. Ez egy az egyben beigazolódott, nagyon jól éreztem magamat. Azok a szaktársaim és csoportvezetők, akikkel együtt voltam, mind beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Illetve a programok és a standok is remek szórakozást és hasznos információkat nyújtottak számomra. Szóval nagyon jól éreztem magamat, rengeteg embert ismertem meg az intézeten belülről, és már karokról is.

Móna Balázs, nemzetközi gazdálkodás

Eddig, hogy tetszik a képzés?
Szerintem nagyon jól meg van oldva ahhoz képest, hogy az első ilyen képzés itt. Látszik, hogy profik az oktatók és minden teljesen szervezetten működik. Az órarend elég változó, ami nem annyira jó, de hát ezt egyelőre nem tudják megoldani a saját campus hiánya miatt.

Milyen volt a gólyatábor?
Nagyon jó volt, picit fesztiválszerű. Az AK26 nagyon pöpec volt, mint mindig, és Lil G-ék is jók voltak, bár őszintén szólva én helyettük mást hívtam volna.

Munkácsi Évi és Szarka Eszter, nemzetközi gazdálkodás

Honnan hallottál az ELTE GTI-ről?
MÉ: Egy Facebook-hirdetésben és a felvi.hu-n láttam, hogy lesz ELTE GTI.
SZE: Facebook és felvi.hu.

Mi győzött meg, hogy ide jelentkezz?
MÉ: Nekem az tetszett a legjobban, hogy az angol és a magyar tárgyak variálhatók.
SZE: Nekem is az tetszett meg, hogy az angol és a magyar tárgyak variálhatók. Illetve szimpatikusabak tűnt a szak itt, mint a Corvinuson.

Milyen a közösségi élet?
MÉ: Elég jó. Azzal a társasággal vagyok itt a buliban is, akiket a gólyatáborban megismertem. Nagyon sokat számít, hogy ott kikkel vagy.
SZE: Tényleg nagyon sok múlik azon, hogy a gólyatáborban kiket ismersz meg és hogy milyen csoportba kerülsz. A későbbiekben nagyrészt ők lesznek a társaságod.

Milyen az oktatói gárda?
MÉ: A számvitel tanárunk, Szívós László elképesztően jó! Angolul tanuljuk, és imádom azt a kurzust.
SZE: Szívós László a számvitellel mindent visz, annyira zseniális, imádjuk! A matekkal meggyűlik a bajom, de azért küzdünk!

Milyen volt a gólyatábor?
MÉ: Szuper, nagyon jók voltak a bulik, és az AK26 is.
SZE: Jó volt. Lehetett volna több program napközben, viszont a bulik 10/10-esek voltak. Mondjuk a Lil G-t nem kommentálnám, de azon kívül szuper volt.