Az 5vös 5km futóversenyen jártunk

2018.09.21.
Az 5vös 5km futóversenyen jártunk
2018. szeptember 20-án, harmincötödik alkalommal került megrendezésre az 5vös 5km Futóverseny, amin oktatók és hallgatók együtt sportoltak.

A Magyar Tudósok körútjánál ezúttal 1195 versenyző indult neki az ELTE épületei közötti 5km-es távnak. Székely Mózes tájékoztatója és az útvonal ismertetése után az indulók stílszerűen 5 órakor rajtoltak. A távot többek között Dr. Borhy László, az ELTE rektora, Czinege András, az ELTE HÖK gazdasági alelnöke, Horváth Mihály, az ELTE HÖK elnöke és Bedzsula Bálint, az ELTE GTI tanársegédje is teljesítette.

A férfiak kategóriájában Pápai Bálint végzett az első helyen, elképesztő, 16:33-as idővel. Egy hajszállal lemaradva Mester Bálint érkezett a dobogó második helyére 16:37-tel, a bronzérmet pedig Kovács Ádám zsebelte be 16:41-es idővel.

A női kategória is kiváló eredményeket hozott:Bánhidi Eszter 18:18-as idővel állhatott a dobogó tetejére, Staicu Simona 18:52-vel kaparintotta meg az ezüstöt, Oszlányi Réka pedig 19:15-tel végzett a harmadik helyen.

Természetesen a később érkező versenyzőknek sem kellett csüggedniük, hiszen a tapsvihar és a pomponlányok üdvözlése ugyanúgy várta őket is a célban. Sőt, az utolsó befutók a We Are The Champions-reszakíthatták át a képzeletbeli célszalagot.

A rendezvényen kint volt az ELTE Alumni, a KEDPLASMA Magyarország és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség is, akik egy 200 méteres jótékonysági sétát szerveztek, aminek célja a Pető Intézet sporttehetségeinek támogatása volt.

Bedzsula Bálint remek, 21:34-es idővel ért be a célba, ahol megosztotta velünk, hogy hogyan élte meg a versenyt.

Hogy érzed, hogy ment a verseny?
Nagyon jól, igazából nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fog menni. A hangulat és a sok versenyző egyfolytában doppingolt, ezért is érdemes ilyen rendezvényekre járni. Az eleje picit küzdős volt, jólnevelt módon előre engedtem az embereket, aztán kiderült, hogy hamarabb el kellett volna kezdenem futni, de összeségében elégedett vagyok.

A doppingoló hatása mellett nem volt nehezítő körülmény a tömeg? Illetve elég meleg is lett a verseny napjára.
Igazából erre lehetett számítani. Más versenyekhez képest sokkal izgalmasabb volt az 5vös 5km, mert meg kellett küzdeni gyalogosokkal, kerékpárosokkal, autósokkal, kutyákkal, mindenféle mozgó és fix tárggyal, de pont ez adja meg ennek a versenynek az izgalmát, ettől különleges az egész.

Legközelebb is fogsz indulni?
Mindenképpen, már a tavaszi 5km-en is ott leszek. Ez az alkalom hagyományteremtő volt; onnantól kezdve, hogy az ELTE GTI megjelent az egyetemen, szerintem triviális, hogy mi is képviseltetjük magunkat.