Cheerleader show, parasportok és 5vös5km

GTI | 2017.09.30.
Cheerleader show, parasportok és 5vös5km
Szeptember 20-án, az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja alkalmából négy helyszínen, rendkívül változatos sporteseményeken vehettek részt az ELTE hallgatói és dolgozói.

A Tüskecsarnok több termében is különböző parasportokat lehetett kipróbálni az ELTE Inkluzív Sportnap keretein belül. A helyszín legfőbb célja az volt, hogy a fogyatékossággal élő hallgatók, illetve dolgozók együtt sportoljanak az egyetem többi tagjával, szerezzenek egy közös sport élményt, valamint, hogy mindenki kipróbálhassa a fogyatékosságokhoz kapcsolódó sportokat. Volt csörgőlabda bajnokság, kerekes székes kosárlabda, ülőröplabda és judo, valamint fekve nyomásra, „hangya pingpongra” és tollaslabdázásra is lehetőség nyílt. Aki pedig elfáradt vagy szimplán egy kicsit chillesebb élményre vágyott, az babzsák fotelekről figyelhette az eseményeket.

Az ELTE Lágymányosi Tömbjénél a már hagyományként létező 5vös5km elnevezésű futóverseny volt fő szerepben, mely 33. alkalommal került megtartásra. A Pázmány Péter sétányon megrendezésre kerülő barátságos hangulatú versenyen az ELTE rektora, Borhy László is részt vett, sőt a táv lefutása után még egy gyors beszélgetésre is rá tudták venni a szervezők. A távot teljesítő versenyzők igen könnyen egy mini fesztivál hangulatába érhettek célba, a helyszínen rengetegen voltak családostul vagy kisebb-nagyobb baráti körrel.

Streetfood terén volt lángos, pápai hús, rizmájer csapolt sör, üdítők és az ELTE Fröccs Akadémia is képviselte magát. A háttérben pedig az először megrendezésre kerülő Ányos Fesztivál első hangjaiból kaphattunk egy kis ízelítőt.

Az 5vös5km céljától nem messze, az Infoparknál akadhattunk rá a szintén hagyományként működő Kampusz tájfutó verseny rajtjára és egyben céljára. Itt egy térkép, egy tájoló és egy dugóka segítségével ismerkedhettek az érdeklődők a sportággal és az ELTE Sporttelepjeinek, valamint budai épületeinek környékével.

A negyedik helyszín a BEAC Csarnok volt, ahol az ELTE Aerobik tíz éves fennállása alkalmából megrendezésre került a Szülinapi Aerobik Party elnevezésű esemény. Délután öt órától egészen háromnegyed tizenegyig pörögtek a programok, többek között volt modern jazztánc, zumba, cheerleader show és az elmaradhatatlan születésnapi torta mellett még Péntek Enikővel is találkozhattunk.