EDUCATIO 2018 – több ezer érdeklődő az ELTE GTI standjánál

2018.01.24.
EDUCATIO 2018 – több ezer érdeklődő az ELTE GTI standjánál
2017. január 18–20. között került megrendezésre a 18. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, amelynek a tavalyihoz hasonlóan a Hungexpo „G” csarnoka adott otthont. Minden évben több mint 150 kiállító, ebből közel 50 felsőoktatási intézmény települ ki, hogy tájékoztassa a megközelítőleg 45.000 érdeklődőt. Idén első alkalommal bemutatkozhattak az ELTE GTI gazdaságtudományi képzései is.

Az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete oktatóival várta azokat a fiatalokat, akik bővebb tájékoztatást szerettek volna kapni képzési kínálatukról, a bekerülés feltételeiről. Örömmel mondhatjuk, hogy a három nap alatt több mint 2400-an keresték fel az Intézet szorgos és kitartó csapatát. A GTI egyedülálló ösztöndíjprogramja és a szakok többletköltségek nélküli, angol nyelven folytatott tanulása a jövőjükről megfontolt döntést hozó középiskolások számára vonzónak bizonyult.

Az érdeklődők részéről bizonytalankodást leginkább a ponthatárok elérhetőségében éreztünk: sokan kérdezték, hol húzzák majd meg idén ezeket a határokat. Ez persze még nem tudható, de okkal bizakodunk abban, hogy Intézetünk esetében is a hazai gazdasági képzésekhez hasonló számokra lehet majd számítani. Az ELTE Business Class Ösztöndíjnak köszönhetően azonban, amelynek összege félévenként 120 ezer Ft, azaz a 270 ezer Ft-os félévenkénti tandíj terheit 150 ezer forintra csökkenti, a gazdasági szakok elérhetőbbé válhatnak. Az első két aktív tanulmányi félévében ezt az ELTE GTI valamennyi budapesti képzési helyű gazdálkodástudományi alapszakján (nemzetközi gazdálkodás, gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, kereskedelem és marketing) önköltséges formában tanuló pályázó megkapja, aki legalább 375 ponttal és angol nyelvből legalább középfokú nyelvvizsgával jutott be szakjainkra. Mindez számításaink szerint jelentősen csökkenteni tudja majd az egyetemi képzés egy háztartásra jutó terheit.

A kiállítás három napja alatt a Gazdálkodástudományi Intézet kétszer szerepelt a nagyszínpadon: csütörtökön dr. Andor György intézetigazgató-helyettes, tanszékvezető ELTE gazdasági alap- és mesterszakok – újdonságok és specialitások címmel tartott előadást, szombaton pedig Margitay Tihamér intézetigazgató-helyettes, tanszékvezető foglalta össze a képzési kínálat, az ösztöndíjprogram, az angol nyelvű oktatás lehetőségeit, előnyeit.

Itt szeretnénk megragadni a lehetőséget, hogy mindenkinek megköszönjük, aki kilátogatott a standunkhoz a hatalmas, néha fojtogató tömeg ellenére, és kitartóan, türelmesen araszolt, hogy kollégáinkkal beszélhessen. Habár fárasztó három nap van mögöttünk, hatalmas élmény volt veletek találkozni, megismerni elképzeléseiteket, terveiteket, félelmeiteket. Reméljük, hogy mihamarabb viszont látunk titeket!

S erre talán nem is kell oly sokat várni: a héten, január 25-én alapszakos nyílt napot tartunk 15:00-tól az ELTE BTK „D” épület 126-os nagyelőadójában (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/D), amelyre ITT tudtok jelentkezni. Szintén január 25-én szüleiteket is várjuk 17:30 órai kezdettel. Mesterszakos nyílt napunk február 8-án 17:00-tól az ELTE Gólyavár Pázmány-teremben (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.) kerül megrendezésre. Ha eddig lemaradtál, most ne habozz tovább, gyere, és hallgasd meg mit kínálnak számodra az ELTE gazdasági képzései!