Elismerések az ELTE GTI oktatóinak

2018.05.15.
Elismerések az ELTE GTI oktatóinak
„Mégsem lesz káosz ősszel a Budapesti Műszaki Egyetemen az intézmény gazdaságtudományi karáról távozott negyven oktató hiánya miatt: az egyetem megállapodott az oktatókat átvevő ELTE-vel, hogy kölcsön-, illetve részmunkaidőben visszaveheti őket” – adta hírül tavaly nyáron a HVG. Azóta lezajlott az első félév, amely után a BME-s hallgatói visszajelzések az ELTE számos oktatójának a munkáját a legmagasabbra értékelték. 

„Elsősorban egykori hallgatóink érdekét tartottuk szem előtt, amikor tavaly nyáron megállapodtunk a visszaoktatásunkról” – mondja el Ormos Mihály, az ELTE Gazdálkodástudományi Intézet igazgatója. „Nem mindig könnyű körülmények mellett, de igyekeztünk helytállni. Az együttműködés célja az volt, hogy a BME GTK-nak legyen ideje a távozó oktatók helyére új kollegákat felvenni, a pénzügy-számvitel szakokat színvonalasan kifuttatni, és a már témát választó hallgatók a korábbi témavezetőikkel dolgozhassanak tovább. Az eddig végzett munkánkról a hallgatóktól igen kedvező visszajelzéseket kaptunk. Ősztől, amikor az ELTE gazdasági képzései már jelentős létszámokkal futnak, az ELTE BME-s oktatási részvétele már radikálisan csökken.”

„A BME-n a hallgatók minden félévben értékelik oktatóik teljesítményét, s a kapott minősítések alapján készül el a legjobb oktatók Top 100-as listája” – mutatja a BME Hallgatói Képviseletének lapja, a Műhely új számát Margitay Tihamér, az Intézet igazgatóhelyettese. „Ezen oktatóink közül mindig is sokan szerepeltek előkelő helyeken – és így volt ez 2017/18-as őszi félévben is. Az összegyetemi rangsorban Csőke Rita (ELTE GTI Menedzsment és Üzleti Jog Tanszék) a 7., Szívós László (ELTE GTI Pénzügy és Számvitel Tanszék) a 12., Ormos Mihály (ELTE GTI Pénzügy és Számvitel Tanszék) a 15. helyen végzett. Bedzsula Bálintot (ELTE GTI Menedzsment és Üzleti Jog Tanszék) és Szívós László kollegáinkat pedig a Műegyetem Kiváló Oktatója címre jelölték, amely címet egyébként tavaly Andor György (ELTE GTI Pénzügy és Számvitel Tanszék) nyert el. Az ő nevükben is szeretnénk megköszönni az elismerést a BME-s hallgatóknak!”

A tiszteletadás és köszönetnyilvánítás jeleként a BME GTK 2015-ben indult levelező évfolyam hallgatói kis ünnepség keretében fát ültettek tanulmányi épületük mellé. Az eseményre meghívták egykori dékánjukat és oktatójukat, ma az ELTE GTI igazgatóhelyettesét, Andor Györgyöt, akit az ünnepi beszéd elmondására is felkértek. Andor György megköszönte a hallgatóság feléjük irányuló szeretetét, gratulált a remek kezdeményezéshez, és Luther Márton gondolataival, miszerint fát mindig a jövőnek ültetünk, kívánt további sikereket a végzetteknek és az intézménynek is.