ELTE Aerobik – Tíz éve mozgásban

GTI Press | 2017.12.04.
ELTE Aerobik – Tíz éve mozgásban
Az ELTE Aerobik tizedik születésnapja alkalmából Pulay Szilvia szakosztályos vezetőedzővel és szakmai vezetővel beszélgettünk az ünnepségről, a múltról és a jövőről.

Mivel ünnepeltétek az ELTE Aerobik tizedik születésnapját?

Ebből az alkalomból a legnagyobb ünnepi rendezvényünk a szeptember huszadikai Aerobik Nap volt. Itt nem csak a mi edzőink tartottak órákat, hanem sztárvendégünk Péntek Enikő is, aki fitness presenter személyében egy ZONA-edzés keretein belül „mozgatta meg” a résztvevőket. Ezen kívül voltak játékok, nyeremények, tombola és egy hatalmas, háromszáz szeletes torta, ami bevallom, sokkal inkább volt finom, mint fitness. Az esemény csúcspontjaként ezt felvágtuk, és mindenki tudott belőle fogyasztani. Elmondhatom, hogy nagyon jól sikerült az egész rendezvény, körülbelül 200-250-en vettek részt rajta.

Hol lehet veletek, az óráitokkal találkozni?

Az ELTE és a BEAC létesítményeiben, különböző helyszíneken tartunk órákat Pesten és Budán is. A Bogdánfy úti BEAC Sporttelep a fő bázisunk, ezen kívül a Mérnök utca 35. szám alatt, a Bárczin (Ecseri út 3.) és az Izun (Izabella u. 46.) és kollégiumokban is tartunk edzéseket: KCSSK (Dayka Gábor u. 4.), KUK (Kerekes u. 12.), DUK (Damjanich u. 41-43), Griff (Bartók Béla út 152). És egy hónapja indultak el dolgozói edzéseink a Semmelweis utcában, amelyeket az ELTE munkatársainak szervezünk hétköznap reggelente.

Te mióta és milyen pozícióban veszel részt a csapat munkájában?

Az ELTE Aerobiknál szakosztályos vezetőedző, illetve szakmai vezető vagyok, de körülbelül nyolc éve kerültem ide. Ez egy érdekes történet, mert első próbálkozásra nem kaptam meg a sportösztöndíjat, amit megpályáztam. Úgy döntöttem, hogy készítek plakátokat, meghirdetem az órákat, és körülbelül egy évig ingyen tartottam aerobik edzéseket a BEAC-on. Ezután megkaptam az ösztöndíjat, és elkezdtem hivatalosan órákat adni, többek között általános testnevelést is. Ekkoriban még viszonylag kevesen jártak az edzésekre, egy éve oktathattam, amikor az Izabella utcai tornaterembe már körülbelül nyolcvanan jöttek el. Szépen fokozatosan nőtte ki magát a dolog. Kovácsik Éva és Kovácsik Rita kezdték el az egészet még anno két helyszínen, két-három edzővel és öt-tíz látogatóval. Az én részemhez is kellett Simon Gábor (BEAC ügyvezető) és az ők támogatása, de ötletem és szívem-lelkem benne van a munkában, az eredményekben.

Mire vagy a legbüszkébb az ELTE Aerobikkal kapcsolatban?

Arra, hogy nap mint nap több száz embert megmozgatunk, illetve sokan nálunk kapnak kedvet arra, hogy ne csak sportoljanak, hanem akár oktatóvá is váljanak. Kálmán Teréz, egyik kiváló edzőnk például az én órámon ihletődött meg és szeretett bele az egészbe. Szerencsére ez a lánc nem szakad meg, mindig van egy-egy extrán lelkes ember, akiből oktató lesz.

Mit mondanál annak, aki meg szeretne ismerkedni az ELTE Aerobikkal?

Azt mondanám, hogy a szakosztályban biztos, hogy megtalálja a magához illő mozgásformát. Rengeteg dolgot ki lehet nálunk próbálni: jóga, pilates, gerinctréning, köredzés, zsírégető és alakformáló óra, rendkívül színes a kínálat. Aki meg szeretne ismerkedni velünk, mindenképpen nézze meg, hogy melyik állhat hozzá a legközelebb, ebben segíthet a honlapunk, ahol sok információ megtalálható. Biztos vagyok benne, hogy ha valaki kipróbálja az általunk kínált lehetőségeket, legalább egy-két edzésformát magáénak fog érezni. Két éve működik az ELTE Aerobik+ Program, aminek az a lényege, hogy az órarendi edzéseken kívül vannak csapatépítések, közösségi futások, előadások, ezekre is várjuk az érdeklődőket.

Mik a tervek a jövőre nézve?

Igyekszünk folyamatosan, minél több eszközt behozni, értsd úgy, hogy kézi súlyzókat és olyan kiegészítő felszereléseket, amik segítik azt, hogy színvonalas és változatos edzéseket tartsunk. Az infrastruktúrát is szeretnénk kicsit mindig jobbá tenni. Annyira kinövi, kinőtte magát a szakosztály, hogy lassan nem tudjuk, hogy hova tudunk még bővülni, ami egy nagyon jó dolog, csak megoldásra vár. Ennek oka, hogy hozzánk tartozik a dzsessztánc, a hastánc és a cheerleading is, amelyek szintén rendkívül népszerűek. Ezen kívül szeretnénk további rendezvényeket is szervezni. Fontosnak tartom az edzőink szakmai továbbképzését, ezért workshopokat fogunk tartani, valamint egymásnak kis „tudásosztást”, hogy bővüljön mindenki látásmódja. Eleve kiváló csapatunk van, mindenki nagyon kreatív, szeretnének fejlődni, és ahány edzőnk van, annyiféle személyiség, annyiféle óratípust tartanak.