ELTE Sport: Ahogy ti látjátok

GTI | 2017.09.30.
ELTE Sport: Ahogy ti látjátok
A Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának alkalmából arról kérdeztük az ELTE-s hallgatókat, hogy szerintük milyenek a lehetőségek itt a sport terén, és milyen élményeik vannak az egyetem sportkurzusaival, illetve sport eseményeivel kapcsolatban.

Gombkötő Luca, rekreációszervezés és egészségfejlesztés szak
Luca elsősorban órai keretek között vett részt az ELTE sportéletében, amit széleskörűnek és színvonalasnak lát. Az egyetemi úszással egy, az óvodából származó traumát sikerült leküzdenie. Akkoriban elég durva edzői voltak, és azóta, most volt az első olyan alkalom, amikor azt érezte az úszással kapcsolatban, hogy van haszna annak, amit csinál. Ez egy kiemelkedően pozitív élmény volt számára. Nagyon örül, hogy a BEAC látványosan megjelenik az egyetemi életben, vannak nyereményjátékaik, illetve mindenki kipróbálhatja magát rengeteg különböző sportágban. Luca a Sportnapon a csörgőlabdát próbálta ki a parasportok közül és rendkívül izgalmas élményként élte meg.

Horváth Ádám, rekreációszervezés és egészségfejlesztés szak
Egyetemi tanulmányai alatt „rekreációsként” Ádám számtalan sportággal megismerkedett Szerinte az ELTE-n szinte minden sportot kipróbálhat az ember, amit szeretne, a parasportok behozásával pedig, még színesebb lett a kínálat. A kurzusok közül a síoktatás volt, ami legjobban elnyerte a tetszését. Az egyetem előtt soha nem próbálkozott ezzel a sportággal, túl nehéznek tartotta, de mióta itt kipróbálta, imádja és minden évben el is jár síelni. Az idei Sportnapon szervezőként vett részt, az egyetem sportrendezvényeit nagyon színvonalasnak tartja.

Dési Áron, jogász szak
Bár Áron szűkös időbeosztása miatt nem vett még fel sportkurzust az egyetemen, az ELTE Online sport rovatának vezetőjeként úgy látja, hogy rengeteg a lehetőség ezen a téren, csak nagyon sokan nem tudnak erről. Rovatvezetőként felelősségének érzi, és azon is dolgozik, hogy ezen változtasson. A mostani Sportnapon a tájfutást próbálta ki, ami abszolút elnyerte a tetszését, egy olyan tereppel ismerkedhetett meg (a BEAC pálya és az Infopark környékével), ahol ÁJK-sként nem sokat jár. Futás közben azt is látta, hogy a többi helyszínen is sok volt a fiatalos, „bulisabb” sportlehetőség.

Bálint Csaba, földtudományi szak
Bálint volt úszás, labdarúgás és tájfutás kurzuson is. Úgy érzi, mindegyik tudta hozni az általa elvárt szintet, egyértelműen megérte teljesíteni őket. Egyetemi sportrendezvényeken viszonylag ritkán veszt részt, de szerinte, ha valaki valamilyen sportágat ki akar próbálni az ELTE-n, annak lesz is lehetősége rá, hiszen nagyon színes a paletta.

ELTE Sport: Ahogy ti látjátok

ELTE Sport: Ahogy ti látjátok

0

/

0

0

/

0