Gazdasági szakot választanál? Segítünk dönteni!

2020.02.02.
Gazdasági szakot választanál? Segítünk dönteni!
Bár február 15., a felsőoktatási képzésekre való jelentkezések határideje rohamosan közeledik, sokan még nem hozták meg végleges jelentkezési döntéseiket. Kifejezetten az ő számukra szervez az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete 2020. február 11-én még egy utolsó tájékoztatót az Intézet Rákóczi út 7. szám alatt található Q épületében.

A továbbtanulás irányának megválasztásánál a legfontosabb kérdést, véli dr. Andor György, az ELTE GTI oktatási igazgatóhelyettese, az intézmény eldöntése jelenti, hiszen az, hogy melyik egyetemen szerezzük diplománkat, egész életünkben elkísér majd bennünket. Fontos tehát az egyetem rangja, szakmai hírneve, mint ahogy az is, hogy egy képzőhelyen milyen feltételek mellett zajlik az oktatás, milyen plusz, másutt el nem érhető szolgáltatásokat vehet igénybe az oda felvételt nyert hallgató. Ha a felsőoktatási jelentkezéseket nézzük, ma a gazdasági képzések számítanak a legnépszerűbbnek Magyarországon, ha pedig az egyetemek rangsorát, az ELTE úgy a külföldi, mint a hazai listák szerint is rendszerint az első számú hazai egyetem. 

Öt nagy létszámú gazdasági alapszakból négyben – gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel, nemzetközi gazdálkodás – az ELTE GTI a legjobbak közé tartozik, mesterképzései pedig listavezetők. A képzés rendjét úgy alakították ki, hogy az a lehető legjobban igazodjék a hallgatói igényekhez: szabadon lehet váltani a szakok között, az alapszakos tárgyak mindegyike vagy jelentős része angolul is hallgatható minden külön díj vagy költség nélkül. A képzés helyszíne az ELTE, a budapesti belváros szívében, az Astoria mellett található Trefort-kerti kampusza, ahol a GTI 2020 februárjától már saját, most átadott épületében várja hallgatóit.

Itt, a Rákóczi út 7. szám alatt található Q épületben kerül majd sor február 11-én 16.00–17.30 között az Intézet a felvételi időszakot záró, „last minute” tájékoztatójára. A helyszín megközelíthető az Astoriától a Keleti pályaudvar irányába elindulva a Rákóczi út felől, de az ELTE Trefort-kerten át (Múzeum krt. 4.) is. Az eligazodást a helyszínen irányítótáblák és tájékoztatást nyújtó munkatársaink segítik majd. A várható nagy érdeklődésre tekintettel (legutóbbi nyílt napunkon, január 28-án több mint 750 látogatót köszönthettünk) érdemes a rendezvényre előre regisztrálni – ez ide kattintva tehető meg.