Gazdasági szakra mennél? 10 videó segít a döntésben és a bejutásban

2020.12.23.
Gazdasági szakra mennél? 10 videó segít a döntésben és a bejutásban
Az ELTE GTI szakértőihez 2020-ban több száz személyes hallgatói megkeresés, kérdés érkezett a gazdasági szakokról, felvételiről, bejutási esélyekről, valamint számos lényeges tanulmányi részletkérdésről. Nem csak az ELTE GTI-hez kapcsolódóan. Most nincs lehetőség a személyes találkozásra, ezért 10 videóban foglaljuk össze a legfontosabb tudnivalókat.

Alapszak – Általános tájékoztató
Milyenek és mitől olyan népszerűek az ELTE GTI gazdasági alapképzései? Az egyetem elismertsége, a kiváló oktatók, a kiemelt képzési területek, az angol és magyar nyelvek variálhatósága, a tárgyak félévközi teljesítésének lehetősége, a projektfeladatok rendszere, a hallgatói kiválóság? Vagy inkább mindez együtt?

Alapszak – Melyik szakot válasszam?
Valamelyik gazdasági alapszak érdekelne, de nem tudod még, hogy melyiket válaszd? Nem látod még tisztán, mik a különbségek a gazdálkodási és menedzsment, a nemzetközi gazdálkodás, a pénzügy és számvitel, valamint a kereskedelem és marketing szakok között? Segítünk tájékozódni.

Alapszak – Magyar és angol nyelvek variálhatósága
Tantárgyról tantárgyra is megválaszthatod képzésed nyelvét, és ahogy fejlődik a nyelvtudásod, úgy vehetsz fel több és több tárgyat angolul. Ráadásul mindez semmilyen többletköltséget nem jelent. Hogyan érheted el, hogy az alapszakos diplomáddal egy nemzetközi munkahelyhez vagy akár egy külföldi mesterképzéshez is megfelelő nyelvtudással rendelkezz?

Alapszak – Ponthatárok, bejutási esélyek
Hová, milyen pontszámmal lehet bejutni? Milyen várható felvételi eredménnyel, hová érdemes jelentkezni? Milyen lényeges részleteket kell mérlegelned a jelentkezési sorrended kialakításakor? Igyekszünk rávilágítani a legfontosabb részletekre.

Alapszak – Felvételi pontszámítás (taktikák, stratégiák) 1. és 2.
Miért vízválasztó a 400 pont? Milyen stratégiákkal érheted el ezt a szintet? Melyek azok a felvételi pontszámot lényegesen befolyásoló részletek, amelyeknél döntéseket kell hoznod? Segítünk felvételi pontszámod maximalizálásában.

Mesterszak – Általános tájékoztató
2020-ban az első helyes jelentkezők és a felvettek száma alapján is az ELTE GTI az ország első számú mesterképzési helye, mind a hat mesterképzése külön-külön is piacvezető. Mitől ennyire népszerűek mesterszakjaink, mi az itteni képzési koncepció lényege, miként egyeztethetők össze a tanulmányok a munkával?

Mesterszak – Szakonkénti bemutatás
Melyek az ELTE GTI országosan vezető mesterképzési szakjainak sajátosságai? Megmutatjuk, hogy miben különbözik nálunk a vezetés és szervezés, a pénzügy, a számvitel, a marketing, a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, valamint az MBA mesterszak.

Alap- és mesterszak – Hogyan zajlik az (online) oktatás?
Az ELTE GTI-n az oktatás a vírushelyzettől függetlenül is online eszközökkel támogatott. Mit jelent ez? Milyen az itteni online oktatástámogatás? Tekints bele az ország egyik lemagasabb oktatástechnikai kiszolgálású képzésébe!

Alap- és mesterszak – Külföldi részképzés, Erasmus
Az ELTE egyedülálló nemzetközi kapcsolatrendszere hallgatóinknak is számtalan lehetőséget kínál. Mit kell tudni az Erasmus programról, mit kínálnak a hallgatóknak az ELTE GTI csereprogramjai? Nézd meg, milyen lehetőségek nyílnak majd előtted!

Alap- és mesterszak – Ahogy hallgatóink látják
Miért az ELTE GTI? Miben más az itteni képzés, miben nyújt többet, mint más gazdasági szakokon, milyen a hallgatói élet az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetében? A legilletékesebbek, a hallgatóink válaszolnak.

Szeretnél még többet megtudni képzéseinkről? Lapozz bele intézeti magazinunk, a BE most megjelent új számába, csatlakozz több mint 4700 taggal rendelkező Facebook-csoportunkhoz, vagy kövess minket Instagramon!