Gyere Te is az ELTE-re!

2017.11.08.
Gyere Te is az ELTE-re!
Miért érdemes az ELTE-re járni, s mit tehetnek hozzá már meglévő értékeinkhez, az egyetem új gazdasági szakja? Sorozatunk harmadik részében ezekről a kérdésekről Ries Borbálával, a Pedagógiai és Pszichológiai Kar hallgatójával beszélgettünk.

Miért választottad a pszichológia szakot? Beváltotta a hozzá fűzött reményeket?

Ez a szak keltette fel az érdeklődésemet, illetve hallottam több forrásból is, hogy nagyon színvonalas és rendkívül izgalmas a hároméves alapképzés. Másodéves leszek, és eddig nem okozott csalódást, igazán sok újat és érdekeset hozott az elmúlt két félév számomra.

Milyen kiegészítő lehetőségek vannak a szakmai fejlődésre vagy más területek megismerésére (szakkörök, másik tanszékek programjai, szakkollégiumok stb.)?

A tárgyfelvétel során lehetőség van különböző tréningek (például autogén tréning) felvételére. Ezenkívül önismereti csoportokat is hirdetnek, amik minden félévben indulnak, és a szakról bárki jelentkezhet rájuk.

Milyen a társaság és az oktatók? Szakmailag milyen a „közeg”?

Az egyetemi társaság nagyon befogadó, a szaktársak segítőkészek, tanulmányi kérdésekben is lehet egymásra számítani. Az oktatók rendkívül elismertek, ennek köszönhetően a képzés keretein kívül is különféle előadásokra és rendezvényekre tudunk járni, amikről tájékozódhatunk az egyetemen.

Milyen a szociális élet nálatok? Milyen szervezett szórakozási lehetőségek, programok vannak?

Van egy az egyetem keretein belül szervezett féléves animátor képzés, amire a szakról bárki jelentkezhet. A karon az animátorok felelősek a programok és mindenféle közösségi események megszervezéséért, mint például a PubQuiz, csocsó bajnokság, társas estek, kari bulik, gólyatábor, gólyahét. A lehetőségek nagyon színesek, és szerintem sok különböző igényt kielégítenek.

Új lehetőségként a GTI tárgyai közül is válogathatnak a hallgatók 2018 szeptemberétől. Hogyan tudnád a saját területedet és a gazdálkodástudományt előnyösen, a saját szakoddal párban jól hasznosítani?

Véleményem szerint, ha az embert a munka és szervezet pszichológia érdekli, és/vagy ebbe az irányba szeretne tovább menni, akkor nagyon hasznos lehet a vállkozás-gazdaságtan. Emellett pszichológusként nagy jelentősége lehet annak, hogy az ember hogyan tudja elő- és eladni, marketingelni, menedzselni önmagát. Amennyiben a GTI tárgyai ezeken a területeken tudnak egy biztos „alapot“ nyújtani, az nagyon hasznos lehet.