Kész, rajt, tűz!

2018.07.09.
Kész, rajt, tűz!
Elkészült az ELTE nemzetközi gazdálkodás, gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, valamint pénzügy és számvitel 2018. őszi alapszakjainak részletes indító programja.

A komoly felvételi érdeklődés és a magas jelentkezési számok ideális, szakonként 80-120 fős évfolyamokat jeleznek előre. Időközben lezajlottak az érettségik, megtörténtek a felvételi adatpótlások, kialakultak a felvételi pontszámok, és lassan zárul az esetleges sorrendváltoztatás időszaka is, azaz jöhet a felvételi rendszer éles futtatása. Az eredményekről, azaz a ponthatárokról és a felvételekről 2018. július 25-én lesz országos szintű tájékoztatás, amelyről augusztus 8-ig érkeznek meg a hivatalos értesítések a további teendőket tartalmazó részletes tájékoztatók mellett. Ekkor jutnak hallgatóin ún. Neptun-kódhoz, ezzel az alapvető oktatásadminisztrációs felülethez való hozzáféréshez. A kollégiumi jelentkezések is ezen keresztül adhatók le, majd később ezen keresztül lehet az egyes tantárgyakra jelentkezni is, és szinte minden ügyintézés ezen a felületen keresztül folyik.

A felvetteknek innentől indul az ELTE-s élet! Előbb előzetes tájékoztatót tartunk 2018. augusztus 14-én (kedden) és 22-én (szerdán). A két alkalom programja azonos, csak az egyiken javasolt részt venni, nem kötelező, csak egy előzetes tájékozódási lehetőségről van szó. Ekkor a Business Class ösztöndíjprogramról, az angol nyelvű oktatáson való részvételről, a kollégiumi és gólyatábor jelentkezésekről, valamint a tanévkezdés egyéb részleteiről tartunk tájékoztatást. Lehetőség lesz az egyéni kérdések feltételére is. 

A beiratkozás pontos menetéről, valamint a Business Class Ösztöndíjjal kapcsolatos teendőkről külön tájékoztatunk majd. 

A regisztrációs időszak 2018. szeptember 7-én zárul. Eddig kell beiratkozni, jogosultság esetén az ösztöndíjat intézni, önköltséges képzés esetén az önköltség befizetéséről (vagy a Diákhitel igényléséről) intézkedni, valamint a tantárgyakra jelentkezésekkel aktiválni a 2018. őszi félévet. 

A kollégiumba felvettek számára a beköltözés szeptember 3–5. között, a zánkai Gólyatábor szeptember 5–7. között leszAz oktatás 2018. szeptember 10-én (hétfőn) kezdődik, a részletes órarend és a szemináriumi csoportbeosztás az előző héten lesz elérhető. 

A fentiek csak előzetes tájékoztatások, a hivatalos értesítések a felvételi értesítőben (illetve a honlapon) találhatók majd. 

Szeretettel várjuk elsőéveseinket!