Kockázatkezelési konferencia az ELTE GTI szervezésében

2018.10.24.
Kockázatkezelési konferencia az ELTE GTI szervezésében
2018. október 17-én az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete adott otthont a rendhagyó módon, immár harmadik alkalommal megrendezett A magyar kockázatkezelési kutatások legújabb eredményei konferenciának.

A konferencia nem titkolt célja, hogy a gyakorló szakemberek bepillantást kaphassanakaz akadémiai kutatásokba, hogy az elméleti és gyakorlati szakemberek közösen megvitathassák a kockázatkezelés aktuális kérdéseit, kihívásait, illetve fejlesztésének lehetőégeit. A konferencia szervezője a PRMIA (Professional Risk Managers’ International Association) magyar tagszervezete, amely mintegy 15 éve működik. Társszervezőként a Budapesti Corvinus Egyetem Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszéke is részt vett a konferencián. 

Az előadások – négy szekcióban – a vállalati és banki kockázatkezelés széles területét ölelték fel, a projektfinanszírozáshoz kapcsolódó kockázatoktól a bankrendszer egészének hálózati elemzéséig. 

A konferenciát Dr. Darázs Lénárd, Egyetemünk általános ügyekért felelős rektorhelyettese nyitotta meg. Beszédében örömét és elismerését fejezte ki, hogy a GTI a pénzügyek területén ilyen gyorsan az ország vezető tudományos műhelyeinek egyikévé küzdötte magát. A konferencián Intézetünk két oktatója – Jónás Tamás és Lamanda Gabriella – előadóként, Ormos Mihály intézetigazgató szekcióelnökként voltak jelen. Jónás Tamás előadásában Dombi Józseffel (Szegedi Tudományegyetem) közös kutatásuk eredményeit foglalta össze, amelyben egy olyan paraméteres, monoton halmazfüggvényt dolgoztak ki, amely – paraméterértékétől függően – egyaránt képes úgynevezett plauzibilitási, valószínűségi és meggyőződési (belief) mértékként is viselkedni, lehetővé téve ezzel a bizonytalanság modellezésének általános megközelítését. Lamanda Gabriella prezentációjában a banki működési kockázatkezelés rejtelmeibe, kihívásaiba nyújtott betekintést. 

A konferenciára több mint 50 fő regisztrált, köztük számos gyakorló szakember, így a szünetekben lehetőség nyílott az eredmények gyakorlati alkalmazhatóságának megvitatására, eszme- és tapasztalatcserére, illetve kapcsolatépítésre.

Galéria

Galéria

0

/

0

0

/

0