Lendületes mesterfelvételi, ütemezett félévkezdés az ELTE GTI-n

2018.07.09.
Lendületes mesterfelvételi, ütemezett félévkezdés az ELTE GTI-n
Izgatottan várakozó felvételizőkkel telt meg 2018. május 28–29-én, majd június 19-én az ELTE GTI Szép utcai rezidenciája, ahol az őszi mesterképzési évfolyamokra jelentkezők az írásbeli megmérettetés után szóban is bizonyítottak.

Sokan az utolsó pillanatokban is jegyzeteiket bújták az írásbeli felvételi előtt, ami egy rövid logikai, teszt jellegű feladatsorral kezdődött, majd egy szakmai tudást is igénylő résszel zárult. A szóbeli beszélgetések szintén kellemes hangulatban teltek: itt inkább a felvételizők motivációira, jövendőbeli terveikre és egyéni véleményükre voltak kíváncsiak a bizottság tagjai. 

Mintegy 500 felvételi folyamat zajlott le a vezetés és szervezés, pénzügy, számvitel és MBA szakokra. A GTI oktatói egész nap készségesen segítették a felvételin megjelenteket, akik örömmel tapasztalták, milyen gyorsan és zökkenőmentesen halad az amúgy összetett felvételi folyamat. 

A jelentkezéseknél az ELTE GTI mesterszakjai rendkívül népszerűek voltak, a 24 gazdaságtudományi szakot hirdető hazai intézmény közül a 2. legnépszerűbb az ELTE lett. Lassan kialakulnak a felvételi pontszámok, és zárul az esetleges sorrendváltoztatás időszaka is, azaz jöhet a felvételi rendszer éles futtatása. Az eredményekről, azaz a ponthatárokról és a felvételekről 2018. július 25-én lesz országos szintű tájékoztatás, amelyről augusztus 8-ig érkeznek meg a hivatalos értesítések a további teendőket tartalmazó részletes tájékoztatók mellett. Ekkor jutnak hallgatóin ún. Neptun-kódhoz, ezzel az alapvető oktatásadminisztrációs felülethez való hozzáféréshez. A kollégiumi jelentkezések is ezen keresztül adhatók le, majd később ezen keresztül lehet az egyes tantárgyakra jelentkezni is, és szinte minden ügyintézés ezen a felületen keresztül folyik.

A beiratkozás pontos menetéről külön tájékoztatunk majd. A regisztrációs időszak szeptember 7-én zárul, eddig kell beiratkozni, önköltséges képzés esetén az önköltség befizetéséről (vagy a Diákhitel igényléséről) intézkedni, valamint a tantárgyakat felvenni és aktiválni a 2018. őszi félévet. 

A kollégiumba felvettek számára a beköltözés szeptember 3–5. között, a zánkai Gólyatábor szeptember 5–7. között lesz. Az oktatás a 2018. szeptember 14–15-én (péntek, szombat) indul, a részletes órarend már augusztustól elérhető. 

A fentiek csak előzetes tájékoztatások, a hivatalos értesítések a felvételi értesítőben (illetve a honlapon) találhatók majd.