Megkezdődött a GTI HÖK képviselői képzéssorozata

2018.11.21.
Megkezdődött a GTI HÖK képviselői képzéssorozata
A négyalkalmas előadássorozat célja, hogy a hallgatói képviselet tavaszi indulása előtt az érdeklődő hallgatók elsajátíthassák a képviselőséghez szükséges tudást és képességeket. 

A keddi első alkalommal a Pázmány Péter teremben összegyűlt résztvevők betekintést kaphattak a HÖK szervezeti hierarchiában betöltött szerepébe, alapfeladataiba, valamint a képviselők megválasztásának menetébe. Az előadást intézetünk igazgatója, Ormos Mihály nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy a HÖK-tagság egy óriási felelősség, a képviselők komoly munkát fognak végezni a kari vezetéssel folyamatosan együtt dolgozva. Kiemelte, hogy a leendő ELTE GTI HÖK-nek fontos szerepe lesz abban, hogy intézetünk néhány éven belül karrá válhasson.

A mai alkalom témájára rátérve Horváth Mihály, az EHÖK elnöke elsőként egy rövid áttekintést nyújtott egyetemünk történelmébe és struktúrájába, amelyben a GTI a másik nyolc kar mellett kari jogállású szervezetként található meg. A HÖK-öket ezen hierarchiában fontos jogok illetik meg, amelyeket a hallgatók minél hatékonyabb érdekképviseletére használhatnak. Az ELTE-n országos viszonylatban is arányaiban sok képviselő dolgozik, hiszen elmondható, hogy kb. 50 hallgatóra jut egy.

Intézetünk képviseletének választása várhatóan február elején indulhat, és a NEPTUN-on keresztül történik. Minden aktív jogviszonyú GTI-s hallgató választó és választható is. A szavazást egy jelöltállítási időszak előzi meg, amely során az indulni szándékozóknak tíz (míg az elnöki székért indulóknak hatvan) támogató aláírást kell majd összegyűjteniük hallgatótársaik köréből. A megválasztott 10-13 fő lesz a Küldöttgyűlés tagja. Ők választják meg maguk közül az elnököt, valamint részt vesznek a különböző bizottságok munkájában. Az elnök munkáját az elnökhelyettes, valamint a bizottságok élén álló alelnökök fogják segíteni.

Az előadás után további ismerkedésre is volt lehetőség, hiszen a szervezők mindenkit meghívtak egy közös beszélgetésre a Könyvtár Klubba.

A képzés november 27-én, a tanulmányokkal kapcsolatos ismeretek bemutatásával folytatódik, amelyre továbbra is minden érdeklődő GTI-s hallgatót szívesen várnak. Aki a mai alkalmon nem tudott részt venni, az esemény Facebook-oldalán található űrlap kitöltésével jelentkezhet ezután is!

Képek a november 20-ai képzésről

Képek a november 20-ai képzésről

0

/

0

0

/

0