Megújuló közgazdaságtan

Megújuló közgazdaságtan
03/22

2018. március 22. 10:00

ELTE Gömb aula (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, fszt.)

03/22

2018. március 22. 10:00 -

ELTE Gömb aula (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, fszt.)


A Magyar Közgazdasági Társaság konferenciát szervez az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gazdálkodástudományi Intézetével, a Budapest Institute of Banking Zrt.-vel, a Budapesti Corvinus Egyetem MNB Tanszékével, valamint a cseh, a szlovák és a lengyel közgazdasági társaságokkal együttműködésben a közgazdaságtan és a közgazdászképzés reformjáról a Lágymányosi Campuson.

Ötszáz évvel azután, hogy Luther Márton kifüggesztette tételeit a wittenbergi vártemplom ajtajára, a közgazdasági dogmákkal elégedetlen kutatók és diákok kiszegezték 33 pontjukat a London School of Economics kapujára. A kezdeményezés elindítói, a New Weather Institute és a Rethinking Economics nemzetközi diákhálózat képviselői szerint a világ a szegénységgel, egyenlőtlenségekkel, környezeti válsággal és pénzügyi instabilitással küzd, a közgazdaságtan pedig szerintük többet is segíthetne a problémák megoldásában. A konferencia a kiálltvány és a diákhálózat által feltvetett kérdésekre reflektál előadásaival és panlebeszélgetéseivel.

Az ELTE részéről előadást tart a közgazdaságtan megújulásáról Dombi Ákos egyetemi docens, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gazdálkodástudományi Intézet Összehasonlító Gazdaságtan Tanszékének vezetője.

A konferencián szinkrontolmácsolást biztosítanak.

A rendezvényen a részvétel regisztrációhoz kötött.

Részletes program