Mesterszakos tájékoztató az ELTE gazdasági képzéseiről

2020.01.21.
Mesterszakos tájékoztató az ELTE gazdasági képzéseiről
A hazai felsőoktatás ma 16 különböző gazdasági mesterszakot kínál. Ezek egy része kifejezetten szűk területet céloz meg, mások átfogó üzleti-gazdasági képzést nyújtanak – ezek közé tartoznak az ELTE GTI által indított, a piac által nagyra értékelt diplomát adó szakok is. 

Népszerűségüket mutatja, hogy az összes gazdasági mesterszak közül 2019-ben az ELTE vezetés és szervezéspénzügyszámvitel és MBA szakjaira nyertek felvételt a legtöbben, az ELTE GTI vezetés és szervezés mesterszakja az ország összes mesterszakja közül is a legnépszerűbbnek bizonyult. 2020-tól a meglévő képzési kínálatot két újabb sikerszak egészíti ki: a GTI célja, hogy a marketing, valamint a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakjai is hasonlóan erős pozíciót érjenek el, és már az első évben piacvezetővé váljanak.

A GTI hat mesterszakja számos specializációt kínál: ezekre bármelyik alapszakról tovább lehet lépni. Az ELTE gazdasági mesterszakjai kifejezetten a munka mellett tanulni kívánók szempontjaihoz igazodnak. Az MBA csak részidős formában indul, az összes mesterszak nappali és részidős változatban egyaránt elvégezhető. A nappali és a részidős képzések tantervei, tantárgyai azonosak, így a kétféle képzési forma között szabadon lehet váltani. Mindkét időbeosztási forma esetén jegyzeteket, az előadásokról videóanyagot kínálnak, valamint precíz, órára lebontott féléves oktatási menetrend szerint biztosítják a hallgatók haladását.

Az Intézet nemcsak a szorgalmi időszak alatt igyekszik a hallgatók heti elfoglaltságát optimalizálni, hanem a vizsgaidőszakokra eső terhelésüket is. Az évközi zárthelyikkel, az órai és csoportmunkákkal segít abban, hogy minél több tantárgy legyen a szorgalmi időszak végéig sikeresen lezárható. Ugyanakkor minden tárgyból vizsga is tehető, azaz a hallgató dönti el, hogy melyik tárgyat teljesíti már a szorgalmi, és melyiket a vizsgaidőszakban.

A képzés helyszíne a GTI új, az ELTE Trefort-kerti kampuszának részét képező, a Rákóczi út 7. szám alatt található Q épülete, amely Budapest egyik, közösségi közlekedéssel legjobban elérhető csomópontjában van. A legkorszerűbb technikai felételekkel felszerelt Q épület könnyű megközelíthetősége szintén jelentős időmegtakarítást, nagyobb kényelmet jelent a hallgatók a számára.

Mindezekről a kérdésekről, az egyes mesterszakok képzési sajátosságairól, a lehetséges specializációkról az Intézet január 30-án, a Rákóczi út 7. szám alatti Q épületben megrendezésre kerülő Tájékoztatóján kapható bővebb tájékoztatás, amelyre 16.00 órától várják az érdeklődőket. Az eseményre előzetesen itt lehet regisztrálni.