Mozogni kell, mozogni jó, mozogni élvezet! – ELTE Fit Night 7

2018.10.07.
Mozogni kell, mozogni jó, mozogni élvezet! – ELTE Fit Night 7
Évente egyszer az ELTE Bogdánfy úti sporttelepe egy éjszakára megtelik több száz ELTE-s és környékbeli egyetemekről érdeklődő, mozogni vágyó fiatallal. A sportolás szerelmesei, a kezdő életmódváltók és a régi visszatérők együtt próbálhatnak ki megannyi különböző edzésformát.

Az ELTE Fit Night 7 immáron hetedik alkalommal az egyik legnagyobb sportrendezvénye az egyetemnek: idén 19 sportsziget 60 előre meghirdetett sportfoglalkozással várta az érdeklődőket. Az ELTE SPORT Kft. szervezését idén a 120 éves BEAC (Budapesti Egyetemi Atlétikai Club), az ELTE ESI (Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézet) és az ELTE EHÖK is segítette. Nagyvonalakban már május környékén megkezdőnek az előkészületek, augusztusban és szeptemberben pedig teljes gőzzel dolgoznak a szervezők, hogy minél színesebb és változatosabb programsorozatot állítsanak össze a résztvevők számára. 

Idén olyan mozgásformákat lehetett kipróbálni, mint a TRX, Funkcionális Tréning, Aerobik, Spinning, Stroops, Kettlebell, Bartendaz Hungary, Walkenergie, Evezős Ergométer, Stability Workout, Síszimulátor, Emocean Yoga. Újdonságként az udvaron a hideg őszi időtől el nem rettenő jelentkezők kipróbálhatták a lézerharcot, és íjászkodhattak is. Az órák között először az ELTE Hastánccsoportjának látványos és csilingelő fellépését láthattuk, majd az ELTE Cheerleader lányainak elképesztő akrobatikus, táncos műsorán ámulhattunk. A sportok mellett a standoknál lehetőség volt életmentő gyakorlatot kipróbálni, máshol kézműves, gluténmentes granolát lehetett kóstolni, valamint különböző fehérjeshake-eket és izotóniás italokat. A rendezvényen hozzávetőlegesen 7-800 fő vett részt, akiknek egy maradandóan sportos élményben lehetett részük.

MINI INTERJÚK

Németh Dóra és Szabó Eszter (ELTE Bölcsészettudományi Kar)

Egyetem mellett szoktatok-e sportolni?
D: Inkább otthon szoktam tornázni.
E: Én futni szoktam eljárni, inkább kültéren. A szüleim most jelentkeztek félmaraton futásokra, és velük fogok most én is menni.

Honnan hallottatok az eseményről?
D & E: Facebookról és szórólapokról.

Mit gondoltok, miért jó egy ilyen esemény?
D & E: Nekünk azért tetszett meg, mert nagyon sok mindent ki tudunk itt próbálni: van például aerobik, jóga. Így betekintést nyerhetünk egy-egy sportba.

Számotokra mi volt a legszimpatikusabb eddig?
D & E: Igazából amiket felsoroltunk, ez a kettő nagyon érdekel. Meg a Walkenergie tetszett, de még nem próbáltunk ki egyelőre semmit.

Hadusfalvy Polett (ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, rekreációszervezés és egészségfejlesztés)

Hogy tetszenek neked a Fit Night események?
Nagyon jók, már másodszorra jöttem ki. Most kapunk érte a tanároktól egy-két jópontot, de tényleg nagyon jó. Változatos, sok sportot ki lehet próbálni, számomra már mondjuk ez ismerős terület, mert az ESI-ben tanulok. 

Mit próbáltál ki a mai estén?
Az aerobikot.

Milyen sportokat űzöl az egyetem mellett?
Mellette nem nagyon sportolok, röplabdázni szoktam hobbi szinten. 

Sziráki Anna (ELTE Tanító- és Óvóképző Kar)

Az egyetem mellett van időd a sportolni?
Igyekszem időt szakítani rá, mert fontosnak tartom, abszolút feltölt, ha sportolhatok. Szoktam futni, meg a kollégiumban szoktak egyéb sporteseményeket tartani, amin szeretek részt venni: aerobik, most pilatesen voltam. 

Korábban voltál már a Fit Night-on?
Nem, most vagyok először, de nagyon tetszett. Nagyon pozitív számomra, azonnal belevágtam a sűrűjébe, mert három programra jöttem, de egyáltalán nem bántam meg. Egy Spinninggel kezdtem, voltunk aerobikon és most megyünk Emocean Yogá-ra. 

Mit gondolsz erről az eseményről?
Szerintem nagyon jó dolog, hogy ennyi fiatal összegyűlhet egy helyen és együtt sportolhatunk, feltölti az embert – ezért tetszett nagyon. 

Vernyel Sára (ELTE Társadalomtudományi Kar, szociológia)

Korábban voltál már a Fit Night-on?
Igen, ez a harmadik alkalmam. Most sokkal több sport közül lehetett választani, mint tavaly. Most van például lézerharc, az Emocean Yoga sem volt tavaly, azt fogom én is kipróbálni. 

Az egyetem mellett van időd a sportolni?
Én ide járok a BEAC-ra TRX-re egy héten kétszer, valamint igyekszem elmenni futni. Régebben vívtam, és most fogok menni újra – néha visszatérek. 

Mit gondolsz erről az eseményről?
Nagyon jó nyilván, egyrészt nagyon olcsón bármennyi sportot ki lehet próbálni, olyanokat is, amikre egyébként nem lenne lehetőségem. Nagyon pozitív, mindenbe belelátunk ezáltal, ami itt van a BEAC-on.

Galéria

Galéria

0

/

0

0

/

0