Testreszabott, innovatív EL(i)TE gazdasági mesterszakok

2018.10.26.
Testreszabott, innovatív EL(i)TE gazdasági mesterszakok
Gazdasági területen a munkaerőpiac elsősorban a diploma értékét – az egyetem rangját, az ott megszerezhető tudást – „árazza be”. Az ELTE-n, az ország első egyetemén 2019 szeptemberében négy gazdasági mesterszak indul – a hallgatók és a piac igényeihez illeszkedő specializációkkal, országosan egyedülálló képzési rendszerben, rugalmas tanulmányi időbeosztással.

A mennyitkersel.hu adatai szerint egy gazdasági alapszakon diplomázott fizetése 30-40%-kal is meghaladhatja az adott munkakört csak középiskolai bizonyítvánnyal betöltők havi jövedelmét. A pénzügy-számvitel területén dolgozók esetén ez Budapesten a h, a menedzserként elhelyezkedők esetében pedig a 325.000–512.500 fizetési sávba való tartozást jelenti. A középvezetők azonban ennek a másfélszeresét, a felsővezetők pedig a kétszeresét is megkereshetik. A mesterszakot végzettek mindjárt 25%-kal több jövedelemre számíthatnak, mint az alapdiplomával rendelkezők, de gyorsabban kerülnek vezető pozíciókba is.

Előnyben vannak azok, akik a stabil üzleti, gazdasági háttérrel, valamely területen speciális, elmélyült ismeretekkel rendelkeznek. A leendő munkatársak kiválasztásánál nem csak maga a mesterdiploma fontos tényező, hanem a diplomát kibocsátó egyetem presztízse, a hazai felsőoktatási ranglistákon elfoglalt helye, társadalmi elismertsége is. A hallgatók részéről ugyanakkor modern képzési rendszer, a korszerű tananyagok, a kiemelkedő tanári gárda, valamint a munka mellett végezhető tanulmányi időbeosztás a meghatározó mutatók. 

Az ELTE 2018-ban a 24 gazdaságtudományi mesterszakot hirdető hazai felsőoktatási intézmény közül a második legnépszerűbb képzőhely lett – a viszonylag kevés meghirdetett szak ellenére. Miután az ELTE nemzetközi egyetem, mesterképzéseinek rendszere a legfrissebb nemzetközi trendeket követi. Az ELTE-n szerzett diplomát – bármely karról, szakról is legyen szó - a munkaerőpiac nagyra értékeli, hazánkban – mint az a londoni Quacquarelli Symonds (QS) felsőoktatási elemző cég  legfrissebb vizsgálatából kiderült – az ELTE-n végzettek indulnak legnagyobb eséllyel.

Az ELTE Gazdálkodástudományi Intézetének négy, 2019 szeptemberében induló mesterszakja (vezetés és szervezés, pénzügy, számvitel, Master of Business Administration) sokféle, a gyakorlati igényeket messzemenőkig figyelembe vevő specializációs lehetőséget kínál, országosan egyedülálló, rugalmas időbeosztás mellett. Az egyes szakok a nappali mellett részidős képzésben is elvégezhetők: itt úgy az órák, mint vizsgák mindig szombatra esnek – a diploma tehát kényelmesen, munka mellett is megszerezhető.

Érdekelnek a részletek? Keresd fel weboldalunkat, lapozz bele intézeti magazinunk, a BE most megjelent 2019-es kiadásának elektronikus változatába, keress minket az Educatio kiállításon, az ELTE standján, vagy gyere el 2019. január 17-én megrendezésre kerülő nyílt napi tájékoztatónkra!
Az ELTE Trefort-kert R30-as tantermében várjuk az érdeklődőket: a 16.00–17.30 közötti tájékoztatóra itt tudsz regisztrálni.