Túljelentkezés és magas ponthatárok – az ELTE a gazdasági képzések élvonalában

2018.07.25.
Túljelentkezés és magas ponthatárok – az ELTE a gazdasági képzések élvonalában
Az ELTE az ország 2. legnagyobb gazdasági mesterképzési helyévé nőtte ki magát, pedig nem volt könnyű szakjaira bekerülni. A budapesti alapszakok esetén a felvételi pontokkal mért minőségi versenyben szintén az első kettőben az ELTE. 

A mesterképzéseknél a 24 gazdaságtudományi szakot hirdető hazai intézmény közül a 2. legtöbb hallgatót az ELTE vette fel. Annak ellenére, hogy nem volt könnyű a bejutás, hiszen a nagy érdeklődést jelentő 413 fős elsőhelyes jelentkezés után végül csak 307-en nyertek felvételt. A legnehezebb az MBA, a vezetés és szervezés, valamint a biztosítási és pénzügyi matematika mesterszakokra volt bejutni. 

Az alapszakoknál Budapestre 335, míg a szombathelyi képzési központba 70 fő jutott be. Budapesten 442 pont kellett a nemzetközi gazdálkodás szakra való bejutáshoz. Az önköltséges bejutási ponthatárok az összes budapesti szaknál a második legmagasabbak az országban, 340 körüliek, míg az évfolyamátlag 400 pont feletti.

Köszönjük megtisztelő jelentkezésüket, egyben mindenkinek gratulálunk a felvételhez!

Az ELTE jövőre is a tömegesség elkerülése melletti innovatív és élenjáró minőségű képzési kínálattal jelentkezik a gazdaságtudományi területen – már az előzetes érdeklődések is jelentősek.