University Sports Festival Budapest

GTI Press | 2017.11.20.
University Sports Festival Budapest
Másodszorra kerül megrendezésre az University Sports Festival Budapest elnevezésű esemény, amely célja, hogy összekösse a Budapesten tanuló külföldi diákokat egymással, valamint az itthoni hallgatókkal. Határokon átívelő, közös élményekben lehet részük a a sportolni vágyó hallgatóknak.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a BEAC-cal (Budapesti Egyetemi Atlétikai Club), valamint az az ESN-nel (Erasmus Students Network) összefogva immár második alkalommal teszik lehetővé, hogy a rendezvény megvalósulhasson. 2017 november 24-én 15:30 és 20:30 között lesz lehetőség a közös sportélmények begyűjtésére és a külföldi hallgatókkal (legfőképpen az Erasmus- és CEEPUS-ösztöndíjasokkal) való ismerkedésre.

A helyszínt a Bogdánfy úti Sportcsarnok fogja biztosítani (ELTE Sporttelep, 1117 Budapest, Bogdánfy út 10/b), ahol az egyéni és csapatsportok mellett versenyek is lesznek, és az is kiderül, hogy melyik a legsportosabb felsőoktatási intézmény.

Az egyéni sportok, mint például küzdősportok, yoga, aerobic, polefitness, zumba, spinning kipróbálására 15:00 és 19:00 között lesz lehetőség.

A csapatsportok közül röplabda- és futsalbajnokság is megrendezésre kerül. A csapatok létszáma minimum 8, maximum 12 fő lehet (egy csapatban csak azonos egyetemhez tartozó hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók lehetnek).

A záróceremóniával egybekötött utolsó versenyszámhoz, ami egy játékos sportverseny lesz, tizenöt hallgató alatt nem jelentkezhet felsőoktatási intézmény, azonban a tizenöt főhöz az egyéni vagy csapatsportokhoz regisztrált emberek közül bárki csatlakozhat.

A részvételhez regisztráció szükséges!