Felvételizőknek

Felvételizőknek

Felvételizőknek

Gazdálkodási képzések az ELTE-n

1920-ban az ELTE jogelődjén, a Budapesti Tudományegyetemen jött létre a Közgazdaságtudományi Kar, amely így Magyarországon az első, kimondottan erre a területre szakosodott, önálló intézmény lett.

A felvi.hu adatai szerint 2017-ben 27 ezren jelentkeztek a gazdaságtudományi képzési területre, 20 ezren első helyen. Az Oktatási Hivatal által kiadott diplomás pályakövetési rendszer legutóbbi kutatási eredményei szerint a rengeteg szakterület között a gazdaságtudományi területen végzettek havi átlagjövedelme a legmagasabb a nők között, a férfiak esetén pedig – az informatikusok mögött – a második.

A legkeresettebb szak egy vezető egyetemen: van ennél jobb párosítás? A világon több mint 20.000 egyetem és főiskola van. Az ELTE az elitegyetemek legjobb 2,5%-ba tartozik. A Best Global Universities a világ legjobb ezer egyetemét rangsorolja. A 2017-es lista alapján a magyar egyetemek között az ELTE az első, Európában a 219., a világ rangsorban az 505. helyen szerepel.

A Center for World University Rankings, amely az oktatás minősége, a végzett hallgatók elhelyezkedése, az oktatók kiválósága és különböző tudományos mérőszámok alapján rangsorol, az ELTE – ismét a lista legjobb magyar felsőoktatási intézményeként – a 488. helyen szerepel.

A HVG Diploma 2017 rangsora szerint az Eötvös Loránd Tudományegyetem ismét az ország legjobb egyeteme.