ELTE Business Class Ösztöndíj

ELTE Business Class Ösztöndíj

Az alapszintű ELTE Business Class Ösztöndíj a budapesti képzési helyű gazdálkodástudományi (nemzetközi gazdálkodás, gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, kereskedelem és marketing) alapszakos, nappali tagozatos, aktív félévet teljesítő, önköltséges hallgatók számára kerül kiírásra.

Az ösztöndíj összege félévenként 120 ezer Ft, azaz a 270 ezer Ft-os félévenkénti önköltség terheit 150 ezer forintra, havi 30 ezer forintra mérsékli. A fennmaradó rész természetesen finanszírozható a kamatmentes Diákhitel 2 programon keresztül is.

Az ösztöndíj elnyeréséhez a képzés első két félévében legalább 375 pontos felvételi pontszám és legalább középfokú angol nyelvvizsga (B2 komplex, vagy azzal egyenértékű érettségi eredmény) szükséges.

A későbbi félévekre vonatkozó feltételek a tanulmányok teljesítésével kapcsolatos átlagos teljesítményre, továbbá – előre megadott lehetőségekből általad választott – tantervi követelményeken túlmutató plusz tevékenységekre vonatkoznak.

A képzés harmadik félévétől már feltétel, hogy

  • nem lehet jelentősebb tanulmányi lemaradásod (10 kreditnél több, ami általában két-három tantárgynyit jelent) és tanulmányi átlagod el kell érje a legalább 3,5-öt;
  • rendelkezned kell angol nyelvből felsőfokú nyelvvizsgával (C1 komplex, vagy azzal egyenértékű);
  • néhány tantárgyat angol nyelven kell teljesítened;
  • az Elective Active szabadon választható tárgyak közül néhányat az adott tanumányi félévre előírt számban kell elvégezned;
  • egyéb (közösségi, tudományos, idegen nyelvi, művészeti, sport stb.) többletteljesítményt kell felmutatnod.

E feltételek teljesítésétől függően félévenként elnyerhető-elveszthető az ösztöndíj: azaz, ha teljesíted az adott félévre vonatkozó feltételeket, később is beléphetsz a programba, vagy ha esetleg némileg le is maradnál, amint ez behozod, újra ösztöndíjas lehetsz.

Cím Érvényességi kör Létrehozva
Pályázati adatlap a 2018/2019. tanév II. (tavaszi) félévére 2018/2019. tanévben tanulmányaik megkezdett hallgatók 2019.02.15.
ELTE GTI Business Class Ösztöndíjprogram - részletes feltételek 2018/2019. tanévben tanulmányaik megkezdett hallgatók 2018.11.15.

Az ELTE a változtatás jogát fenntartja.