Ismét érdeklődő fiatalokkal telt meg a Gólyavár

2019.12.13.
Ismét érdeklődő fiatalokkal telt meg a Gólyavár
A héten közel háromszáz érdeklődő részvételével tartottunk tájékoztatót, amelyen vezetőink és oktatóink mutatták be Intézetünk alapszakos képzéseinek sajátosságait. 

A Mária Terézia teremben megrendezett tájékoztatót követően sokan jöttek még át a Pázmány Péter terembe is, ahol a szülők és a középiskolások még számos kérdésre kaphattak választ. Munkatársunk, Kovács Marci őket kérdezte terveikről, s arról, mit várnak majd leendő egyetemi életüktől.

Lakatos Zsófia, Nagyvárad, Ady Endre Líceum

Az ELTE GTI képzései közül melyik érdekel leginkább?
Ha ide jövök, akkor gazdálkodási és menedzsmentre fogok menni, ez tisztázódott bennem a tájékoztató alapján. De egyelőre még az egyetem sem biztos – nézelődök, informálódom.

Várod az egyetemet?
Nagyon. Arra vágyom, hogy olyan dolgokat tanuljak, amikre tényleg kíváncsi vagyok, amik érdekelnek. Azt szeretném, hogy legyen egy felsőfokú ismeretem azon a területen, amit választok, és aztán azzal el tudjak helyezkedni. A középiskola, ahol mindent egyszerre tanulunk, nagyon sok már.

A lakhatást hogyan tervezed megoldani?
Két opció van: az egyik a kollégium, a másik pedig az, hogy egy albérletben összeköltözünk ismerősökkel. Tőlünk nagyon sokan akarnak Budapestre jönni, ráadásul most többen is gondolkoznak az ELTE-n.

Hogy találtál rá az ELTE GTI-re?
Az előző években is nagyon sokan jöttek tőlünk Budapestre, illetve Magyarországra. Én igazából angol nyelvű képzést kezdtem el keresni, amit a Corvinuson és az ELTE-n találtam. Úgyhogy ez B tervként indult, még nem tudom, hogy mi lesz belőle.

Kiss Márton Gellért, Újpesti Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium

Van már elképzelésed arra, hogy a GTI-n belül mit szeretnél csinálni?
A gazdálkodási és menedzsment szak érdekel leginkább, még vacillálok egyetemek között is, de a szak valószínűleg ez lesz.

Hasznos volt számodra a tájékoztató?
Abszolút. Például az nagyon tetszik, hogy lehet részben angolul tanulni, és nem kell eldönteni, hogy az egyik vagy a másik nyelv kizárólagosan. Illetve az is szimpatikus, hogy ha év közben sokat tanulok, akkor nem kell a vizsgaidőszakra hagyni mindent. Meg alapból azért az ELTE-nek tényleg van presztízse. Úgyhogy hasznos volt, én örülök, hogy eljöttem, és szerintem elmegyek majd januárban is az új épületbe, kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet.

Várod az egyetemi életet?
Egyértelműen. Azt várom, hogy járhassak sport- és kulturális rendezvényekre, legyen egy közösség, összeruccanások, meg persze bulik is, mert ugye szórakozni is kell néha. Meg azt, hogy legyenek közösségi terek és lehetőség arra, hogy ismerkedjünk.

A lakhatást hogyan tervezed megoldani?
Úgy tervezem, hogy beköltözöm. A nővérem már itt lakik Pesten, egyetemistaként, és lehet, hogy össze is tudunk költözni.

Kapási Nikolett, Budapest, Keleti Károly Szakgimnázium

Már van valami terved az ELTE GTI-n belül?
Még csak ismerkedek a képzésekkel. Az ELTE GTI-t meg a BGE-t néztem ki, a gazdasági irány már biztos.

Várod az egyetemi életet?
Kicsit félve, de persze várom.

A lakhatást hogy tervezed megoldani?
Itt lakom a közelben, a XVI. kerületben, szóval ez nálam könnyen megoldható kérdés.

Tényi Martin, Vas megye, Szentgotthárdi Vörösmarty Gimnázium

Mi érdekel az ELTE GTI-n belül?
Ha ide jövök, akkor a nemzetközi gazdálkodást szeretném leginkább, mert a nyelvek érdekelnek a legjobban. Még a győri egyetemen gondolkozom, mert nincs messze, és az is egy fontos szempont nálam.

A lakhatást hogyan tervezed megoldani?
Itt elsősorban albérletben gondolkozom a barátaimmal együtt, de a kolesz sincs kizárva.

Miért az ELTE GTI?
Olyan ismerőseim ajánlották, akik a GTI-n tanulnak, illetve vannak osztálytársaim is, akik ide terveznek jönni. Most is ketten vagyunk itt.

Várod az egyetemi életet?
Igen, nagyon várom már, hogy kiszabaduljak otthonról, és kapjak egy nagyobb szabadságot. Kíváncsi vagyok, hogy vidékről felköltözve milyen lehet a pesti élet. Szentgotthárd egy tízezres város, ráadásul én egy olyan faluból jövök, ahol hatszáz-hétszáz lakos van. Úgyhogy ez egy nagyobb lépés lesz nekem.

Hasznos volt a számodra a tájékoztató?
Igen. Nagyon élveztem az egészet, és hasznos volt. Az, hogy a végén feltehettük a kérdéseinket, előrébb vitt a döntéseim tekintetében.


Ha szeretnél még több információt kapni a képzéseinkről és megnéznéd az új Campust, ezen a linken tudsz regisztrálni a januári intézeti nyílt napunkra.