Több mint 3000-en az ELTE GTI standjánál – Educatio 2020

2020.01.13.
Több mint 3000-en az ELTE GTI standjánál – Educatio 2020
Idén is több tízezer érdeklődő vett részt az Educatio Szakkiállítás és Vásár rendezvényen. Az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete (GTI) iránti érdeklődés ismét rekordot hozott január 9–11. között: háromezernél is többen kerestek fel bennünket, hogy képzéseinkről személyesen is tájékozódjanak.

Intézetünk ismét nagy erőkkel készült az idén immár 20. alkalommal megrendezésre kerülő Educatio Kiállításra: harmincfős, hallgatókból és oktatókból álló csapatunk mindhárom nap készséggel állt az érdeklődők rendelkezésére. Nemcsak az idei felvételi előtt álló középiskolások érkeztek igen nagy számban, de olyanok is, akik majd csak 2021-ben érettségiznek, de már most tájékozódni szerettek volna a lehetőségekről, s persze igen sok szülő is elkísérte őket. 

Ahogy tavaly, a legtöbb kérdést most is az ELTE GTI képzéseire való bekerülés lehetőségeiről kaptuk. Mint Dr. Andor György, az Intézet oktatási igazgatóhelyettese az Educatio nyitónapján, a nagyszínpadon megtartott előadásában külön is kiemelte, ELTE GTI-s államilag finanszírozott helyre bizton számíthatnak a legalább 400 ponttal érkezők. Nagyobb kérdés az önköltséges forma ponthatára. Bár a négy alapszakon eltérhetnek majd a bejutási határt jelentő pontszámok, pillanatnyilag 360-380 pont közé becsülhető a szükséges szint. A végső ponthatár a jelentkezők pontos számától függ majd. 

Voltak, akik már eldöntötték, milyen szakon szeretnének majd tanulni, a legtöbben azonban egyelőre még csak a gazdálkodástudományi képzések iránt kötelezték el magukat. Számukra különösen jó hírt jelentett, hogy a GTI négy alapszakja között az első három-négy félévben még könnyen lehet váltani. Ugyanez igaz a képzés angol és magyar nyelvei között is, viszont itt már tantárgyról tantárgyra lehet váltogatni. A GTI két alapszakja – a pénzügy és számvitel, valamint a nemzetközi gazdálkodás – teljes egészében angol nyelvű képzési formában is választható, de a kereskedelem és marketing és a gazdálkodási és menedzsment szakok esetében is majdnem az összes tantárgy hallgatható angol nyelven is – minden külön költség vagy nyelvi pótdíj fizetése nélkül.

Az idei Educatio kiállításon – és ez a tavalyi évhez képest számunkra is újdonságot jelentett – különösen sokan érdeklődtek mesterszakos képzéseink iránt. Ebben nyilván közrejátszottak a 2019-es felvételi eredmények alapján összeállított idei felsőoktatási rangsorok adatai is, amelyek tanúsítják: az ELTE GTI az általa indított mesterszakok tekintetében mára országos listavezetővé vált, a vezetés és szervezés mesterszakja pedig az ország valamennyi mesterszakja közül is a legnépszerűbbnek bizonyult. Töretlen az MBA szak iránti érdeklődés is, itt a 2020. szeptemberi évfolyamot 60 fő körülire várjuk. 

Az Educatio standján kollégáink képzéseinkről ugyan csak néhány percben tudtak a látogatóknak tájékoztatást nyújtani, viszont személyre szóló meghívót adtak át mindenkinek intézetünk 2020. január 28-án megrendezésre kerülő Nyílt Napjára, ahol tájékoztatókkal, szaktájékoztatókkal, bemutató előadásokkal várják mindazokat, akik behatóbban szeretnének a lehetőségekről tájékozódni. A rendezvényre már a GTI új, Rákóczi út 7. szám alatti Q épületében kerül sor – az eseményre itt lehet regisztrálni.