Nagy érdeklődés mellett zajlott le első őszi nyílt napunk

2018.11.26.
Nagy érdeklődés mellett zajlott le első őszi nyílt napunk
2018. november 21-én rendezte meg első őszi nyílt napját az ELTE Gazdálkodástudományi Intézet. A rendezvényre nemcsak a középiskolások jöttek el szép számban, de sokuk szülei is. A résztvevőket az Intézet Andor György igazgatóhelyettes tájékoztatója mellett két bemutató előadással várta, és számos érdeklődői kérdésre is válaszoltunk.

Jóval három óra előtt gyülekeztek már a november 21-re meghirdetett nyílt nap iránt érdeklődő résztvevők, akiket a Szoboszlai László,a GTI Tanulmányi Hivatal igazgatója által vezetett csapat fogadott. Az ELTEfeszt októberi központi egyetemi rendezvénye után most az önállóan rendezett alapszakos tájékoztatók sorozata indul.

A tájékoztatót Andor György, Intézetünk igazgatóhelyettese tartotta. Az ELTE, hangsúlyozta ki bevezetőjében, vitathatatlanul az ország legnagyobb és legkiválóbb egyeteme:ezt nemcsak a hazai felsőoktatási toplisták ismerik el, de a nemzetközi rangsorok is. A gazdasági képzések terén is a legjobbak közé tartozik: mint a Figyelő nemrég közzé tett rangsorábólkiderült, a Corvinus két kara mellett mi is dobogós helyre kerültünk. Igen jók a hallgatói visszajelzések is képzéseink országosan egyedülálló rendszeréről: itt Andor György elsősorban a külön díjakhoz, költségekhez nem kötött angol nyelvű oktatástés az egyes szakok tantervi felépítésének sajátosságait emelte ki.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy négy alapszakunk– gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy és számvitel, kereskedelem és marketing – hallgatói az első félévekben, az alapozó tárgyakkal „együtt haladnak”, és ha esetleg néhány szemeszter után úgy döntenek, hogy inkább egy másik szakon folytatnák tanulmányaikat, ezt viszonylag könnyen megtehetik. Sőt: az ELTE GTI – más egyetemekkel ellentétben, ahol az ilyen váltás általában sokkal nehézkesebb – erre kifejezetten bátorít is. Andor György az Intézet saját ösztöndíjprogramjárais felhívta a figyelmet, amely a diploma megszerzését összességében sok százezer forint megtakarítással tudja támogatni.

A képzési tájékoztató után Marcsa Attila és Verebics János oktatók tartottak előadást az ELTE gazdasági képzéseiben kiemelten megjelenő üzleti kommunikáció és üzleti jog területek érdekességeiről.

A találkozóra megjelent a képzésekről, tantervi beosztásról részletes tájékoztatást adó őszi alapszakos információs füzet, amelynek elektronikus változatát itt lehet elérni.A Gazdálkodástudományi Intézet a következő alapszakos nyílt napját december 12-én 15.00 órakor tartja az ELTE Trefort-kert R30-as termében, amelyre itt lehet regisztrálni.