Az ELTE a gazdasági képzések élvonalában

2018.10.02.
Az ELTE a gazdasági képzések élvonalában
A 2018-as adatok tanúsága szerint továbbra is az ELTE az ország legkiválóbb, legtöbb hallgatót vonzó és legszélesebb képzési kínálattal rendelkező felsőoktatási intézménye. Tekintélyes nemzetközi listák szerint is a legjobb magyar egyetem, amely sikerrel tört be a hazai gazdasági képzések élvonalába is.

2018 szeptemberében az Eötvös Loránd Tudományegyetem Gazdálkodástudományi Intézetében közel hatszáz alap- és mesterszakos hallgató kezdte meg tanulmányait. Mint Dr. Ormos Mihály intézetigazgató az alapszakosok tanévnyitó ünnepségen elmondta, e szakok indulását nagy várakozások előzték meg: az ELTE olyan, Magyarországon egyedülálló gazdálkodástudományi képzési rendszerrel lépett elő, amely az itteni tanulmányokat a gazdasági képzések iránt érdeklődő fiatalok számára a hallgatók véleménye szerint is különösen vonzóvá tette.

A nemzetközi gazdálkodás, gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, valamint a kereskedelem és marketing alapszakok tantervei hallgatók igényei szerint testre szabhatók, az első tanévekben könnyen át is járhatók. A nemzetközi gazdálkodás szak teljes egészében, többi szakunk a tárgyak jelentős részében hallgatható, teljesíthető angol nyelven is. Sokak számára volt vonzó a speciális ösztöndíjprogram is, amely meghatározott követelmények teljesítése esetén anyagilag is jelentősen támogatja az ELTE GTI-n a diploma megszerzését, amit szívesen fogad és nagyra értékel a hazai munkaerőpiac.

Az eduline a felvi.hu adatait használó összegzése szerint a 2016-os diplomás pályakövetési adatok alapján a nemzetközi gazdálkodás szak végzett hallgatói havi 311.089 Ft, a gazdálkodási és menedzsment szakon végzettek havi 279.588 Ft, a pénzügy és számvitel szakosok havi 273.436 Ft, a kereskedelem és marketing szakosok pedig havi 264.359 Ft bruttó kezdő jövedelemre számíthatnak. Ez az induló jövedelem a GTI 2021-ben a munkaerőpiacra kilépő hallgatói esetében – a képzés során megszerzett speciális és nyelvi ismeretekre, valamint a kiemelt hallgatói és képzési színvonalra tekintettel – jóval magasabbra várható. Különösen az ELTE GTI egyik legfontosabb erősségét jelentő pénzügyi területen, ahol néhány év szakmai tapasztalat birtokában a havi félmillió forint körüli fizetések tekinthetők már ma is irányadónak.

Mindezekről a lehetőségekről most közvetlenül is tájékozódhatnak azok, akik 2018. október 12-én el tudnak jönni az ELTE hagyományos összegyetemi nyílt napjára, az ELTEfesztre. A Gazdálkodástudományi Intézet Budapest szívében, a Trefort-kertben két helyszínen, gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. Az eseményre érkezők regisztrációjának is otthont adó Gólyavárban 10.00 és 14.00 órai kezdettel kerül sor az általános tájékoztatókra, ahol természetesen lehetőség lesz kérdések feltételére is. 11.00 és 13.00 órai kezdettel az Intézet az R épületben található egyik saját termében pedig négy bemutató előadáson, izgalmas témák, kiváló előadók segítségével próbálhatják ki, milyen is az ELTE hallgatójának lenni.

Az eseményre itt lehet regisztrálni.